Google+ Followers

Saturday, February 8, 2014

Pertama Kali Kena Masuk Wad.

Assalammualaikum....

28hb Januari aritu,aku pegi Hospital Kuala Lumpur (HKL).Sbbnya aku demam on and off dekat sebulan.Pelik kan...?Aku nih sebenar2nya tak suka nak gi hospital even klinik pon.Kalau general hospital lg aku tak suka actually.Sbbnya prosedur terlalu bnyk and everything kena buat sendiri.So,jam 9 pagi hari tu,selepas housemate aku yg baik hati drop aku kat HKL,aku terus pi ke ruang pendaftaran.Alhamdulillah prosesnya agak cepat dan aku just kena byr RM1 je sbb pertama kali dtg.Ntah la...Tak tau tu mmng bayaran yg dikenakan atau mmng bayaran pendaftaran.Tak pernah dtg HKL.So,dlm masa 20 minit,no. aku naik.Masuk la aku kat bilik no.7.As usual la...Doktor akan tanya sakit apa...Bla...bla...bla...Bila aku ckp yg aku demam almost sebulan,terperanjat dia.Terus ckp aku bakal kena masuk wad.Yes...My dream come true.Sbbnya aku pernah wish nak masuk wad seblom nih.Finally...Aku masuk jugak.Everything aku kena buat sendiri selepas tu.Doktor bg form suruh buat X-Ray,urin test,check gula dan check darah.Dekat sejam jugak la baru settle...Smpi aku berpeluh2 dan nak terlelap.Bila dah siap segala mala tu,aku pi blk bilik no.7 tu.Terus doktor suruh aku gi kaunter daftar masuk wad.Nightmare jugak...Hahahahahahha...Sbb apa,dorang bg aku ubat dan masukkan air melalui tgn...Oh ya Allah...Everything yg melibatkan jarum,aku mmng fobia...Mcm budak2 kan...?Hello...Sakit kot jarum nak dicucuk kat tangan kita....So,aku dimasukkan air.Mcm nih rupanya kena masuk air....Pandai pembantu perubatan tu cari urat kat tgn aku.Senang je dia cucuk...Sekejap dan tak brp nak sakit...Alhamdulillah...Pastu,abg driver dtg amik aku utk dibawa ke wad lelaki kat tingkat 3...Wad no. NW18A...Sehari je stay situ...Then kena pindah kat wad NW18B...Hari2 nurse akan check tekanan darah,bagi ubat apa ntah...pelik sbb kena buat mcm ubat kumur then baru telan dan masuk liquid antibiotik kat tgn aku.Proses masukkan liquid antibiotik tu mmng menyakitkan.Mmmng tak keruan gak masa mula2 masuk....Sbb bosan...Dengan makanan yg takde colours,air kosong and everything kosong la.Aku mmng makan tak abis plus...aku takleh bau nasi dan lauk2 lain...Mcm org pregnant plak...Aku asyik makan jambu batu asam boi je...Tu pon suruh housemate belikan.Alhamdulillah jugak sbb aku antara pesakit yg boleh bangun dan berjalan2 sana sini.Terima kasih pada kwn2 yg dtg melawat...Ramai jugak yg dtg...Terharu gila kot...Salah sorangnya kwn FB yg tak pernah jmp pon seblom nih...Rupa2nya dia tu lecturer kat tempat aku belajar dulu.Keciknya dunia....Terima kasih tak terhingga kepada Fadli Tazial dan Regeena Raudhah yg tak pernah jemu dtg tiap2 hari melawat aku.Terima kasih Kak Sue dan husband dtg melawat.Terima kasih jugak kpd Azmie Kamal,Mieroll Hakimi,Zack my housemate,Zack hubby Regeena Raudhah,Abot,Richard,Bella Baharom,Abg A.Y Ismail,Gee As-Salim,Ambran Bakar dan Shahliza Hasan.Terima kasih jugak kpd kwn2 compers yg tak jemu2 bg semangat dan berdoa.Walaupon kita jarang berjumpa,ukhwah yg terjalin sgt tinggi nilainya.Terima kasih banyak2 sbb doa kalian membuatkan aku sihat sehingga hari ini.Resultnya aku kena pi amik pada 24hb Februari ni.20hb Februari aku kena beri sampel yg bengkak kat leher nih kepada doktor pakar yg amat aku hangin seblom tu.Mcm tak reti buat kerja.Takpe la pengalaman aku jumpa doktor mcm tu.BTW,seminggu jugak la aku aku duduk wad.Sekian.

P/S : Aku sebenarnya tidak 100% sihat.Masih lg bengkak di bahagian leher.Apa2 pon,aku positif dengan penyakit yg Allah beri kat aku nih.

No comments:

Post a Comment