Google+ Followers

Tuesday, January 31, 2012

Cerita di sebalik pra-tonton Azura 2012...


Salam,

Ada kwn dr FB yg offer tiket tgk Azura.Ala...cite remake blk dr filem Azura lakoan Ogy ngan Jamal Abdillah dulu2 tu...Tp kali ni pelakon dia Neelofa dan Shah Jaszle...Now dh jadi Sharizal la pulok...Event nih start kul 9 nak menyanganya.Tapi kul 7.30 tu dh ramai gila manusia...Well,aku sempat bisik2 dgn kwn aku.Semua yg dtg nih...FAKE...bkn minat sgt pon..just nk jmp artis je...Tp aku seronok la jugak pi..Ada makan2...Part yg aku suka la kan...Nak dipendekkan cerita...aku masuk la kat dlm panggung...Ingatkan takde org..Rupa2nya dah ada yg dah asuk...So,aku carik la tempat duduk...Mak aiiiiiiihhhhhhhhhhh...Kat dpn sekali ke...Mati nak mendongak...Tup2...Mak Cik yg kt sebelah ckp...tmpt tu dah di reserved kan utk kaum kerabat suku sakat dia la kot...Ada 8 seat yg dia book...Kelassssssssss....!!!!!Aku tunjuk la tiket aku..Nombor seat sama dgn anak dia...Pelik tu...Mcm mana la penganjur bole tak alert dgn hal2 kecik mcm nih...?Sedih la...Penganjurnya sape...?Tak yah la tau....Mmng tk pro buat keje...Harap nak glamer je..Tp yang ada je la...Dah serik aku nak dtg event dia nih... :)



Dapat jumpa Neelofa...Mintak tanda tangan dia... :)

Majalah InTrend yang bertanda tangan Neelofa....

Monday, January 16, 2012

Perjalanan ke Indonesia... Sumatera Barat - Jakarta - Bandung....


Catatan Pertama - Sumatera Barat.....

Salam semua,

Inilah kali pertama aku ke luar negara.Mcm jakun jugak...1st time ke tempat orang..Naik flight tu dah gak biasa pada aku.Sbb dah bnyk kali aku naik...Pada bukan Nov dan Dec tahun lepas,aku telah berpeluang ke Indonesia...Seronok la kan sbb kali pertama nak pergi...Destinasi yang pertama adalah daerah Sumatera Barat.Aku pergi ke Pekan Baru.Sebenarnya Pekan Baru hanyalah persinggahan sementara sahaja.Sbb kami semua akn ke daerah Boekit Tinggi dkt Padang.Kawasan nih famous dengan gempa bumi nya...Tapi sepanjang ke sana,Alhamdulillah...tidak ada apa2 yg berlaku...Maksudnya takde la musibah yang terjadi...Aku kagum sungguh dengan org2 Indonesia yang tinggal di kawasan yang terpencil.Mereka membina rumah hanyalah untuk berteduh shj bukan utk menunjuk2 yang aku kaya..kau kaya...Sikap tawaduk mereka menyentuh perasaan...Kebanyakan nya adalah petani...Sawah padi mereka sangat2 cantik...Sejuk je mata memandang...Kalau kita kata Kedah sawah padi dia saujana mata memandang,kat Indonesia nih pula,sawah padinya bertingkat2...Selalu tengok kat maajlah sahaja...Kali ini terbentang di depan mata sendiri....Hari-hari aku mkn nasi padang sehinggakan bau makanan Indonesia pon aku terasa nak muntah.Di sana juga kena hati2 untuk makan kerana tahap hygiene mereka agak kurang...Kenapa?Aku mengalami cirit birit yng sgt2 la menyeksakan sehinggakan give up utk aku stay lagi lama di Indonesia.Aku di sana selama 1 minggu....Puas juga berjalan...tp sayang...tada apa yg aku belikan...Pengaruh luar juga agak banyak di sana...Contohnya bab makanan...mereka ada Texas Fried Chicken,California Friend Chicken ( CFC ) dan bnyk lagi....Mc Donald sgt berbeza di Malaysia....Mereka cukup bangga dengan Mee Sedap,Teh Sosro ( kelatnya rasa.... :P )....Ada satu yg menarik perhatian aku di sana...Mereka ada susu pekat manis perisa coklat....Brand Frisian Flag...Jika di Malaysia,ianya adalah Dutch Lady....Terasa org kaya jugak masa berada di sana....Semuanya main ribu2....takde la main ringgit2 ya... :)


Nih kat depan sekolah rasa2nya...sebelah tu la hotel kitaorg stay...dgr cerita,owner hotel tu org Malaysia... :)


Nih dekat Terowong Jepon...Dgr cerita juga...org2 Indonesia tidak tahu rupa2 terowong itu ada kat situ...Konon2 Jepon nak jajah Indon jugak...Tp tak sempat...Kejam ya mereka...Ada satu tempat kt dalam tu dijadikan tempat sembelih org...Dgr cerita juga....bkn org asal Sumatera Barat tetapi mereka adalah org2 dr Pulau Jawa yg diculik oleh Jepon...Bayangkan bahasa yg digunakan...Bahasa Minang dan Bahasa Jawa....mcm ayam dan itik...walaupon mereka adalah org Indon,masalah pertuturan ttp tidak sama...

Posing sakan kat jalan tepi sawah...


Rupa kat dalam terowong Jepang....a.k.a Jepon...

Kat depan Jam Gadang...setiap kali gempa je...Kena la betulkan balik...

Catatan 2 - Jakarta - Bandung....

Sebenarnya penat belum lagi hilang,kami terpaksa travel blk ke Jakarta.Dah la seminggu kat Sumatera Barat,balik Malaysia,tukar beg jap...terus ke airport semula...flight seterusnya ke Jakarta....Gila la...Mcm supermodel dah aku rasa....Jakarta kotanya sagt2 sibuk.Kalah KL....jammed boleh amik masa 4 jam ya...Di Jakarta,kami menginap di Ascott Hotel...Hotel nih cantek gila...selesa...dan yang best...toilettries dia brand L'Occitane...huhuhu...hari2 aku dok kumpul...Nak beli mahal sangat....sebeban kat rumah tu....Malas nak cerita panjang la...So,sepanjang di sana,terserempak dgn Ahmad Dani,mkn di Mc D yg layanannya cam s***.....dah la tak sedap Mc D sana....,shopping complex dia mmng kalah la Pavilion tu....cirit birit dr Sumatera Barat tak hilang2 lagi...berjangkit masa ke Jakarta,kwn hilang wallet kena copek masa kat Bandung....my boss maki hamun budak Indon yang jual jus jeruk yang cekik darah.... :0,hari2 mkn nasi padang....smpi aku dh tak lalu nk makan....nmpk je tros pi toilet...nak muntah je kejenya...euwwww....teruk la camnih...Nih baru pi Indon...blom lg pi Thailand,Vietnam.....


Tak dapat naik kuda betol...naik kuda tipu pon ok la...Pic kat Dunia Fantasi
( DUFAN )


Pintu masuk DUFAN....


Maskot DUFAN....satu jantan,satu betina... :)


Depan hotel penginapan...