Google+ Followers

Wednesday, March 25, 2009

FACES 100th Issue Celebration...

Masa dalam Quatro Club kat Avenue K...Itu soft drink ok...Jangan fikir bukan2...


Kandungan goodies bag...hadiah daripada sponsor...


Dari kiri ke kanan....Azmi,Kerol dan aku...Bergaya dengan goodies bag masing-masing...


Aku dan Kerol....best friend forever...

Terasa berada di Grammy Award la pulak kan...Chewahhhhhhhh....

Beauty and The Beast...Yasmin Hani yang cantik...


Tengah tunggu kawan datang...sempat mencari ilham...


Melantak kat KFC di KLCC sebelum ke Quatro Club...

Ambil mood untuk bergambar...

Seronoknya dapat join team FACES mag sambut keluaran majalah mereka yang ke 100.Aku pula dapat VVIP pas....Bole join dengan selebriti tanahair lagi....Goodies bag dia pun not bad jugak la...Banyak produk sponsor...Ingatkan just dapat goodies bag dan minuman je...tapi dapat jugak makan finger food yang disediakan.Melihat telatah artis....hmmmmm...mereka juga manusia biasa macam kita....Acara yang disediakan agak membosankan.Tiada persembahan artis tetapi hanyalah sessi cabutan bertuah.Nyata aku dan kawan-kawan tidak bertuah sebab kami tiada nombor cabutan bertuah.Silapnya aku jugak...aku terlupa untuk mengambil nombor cabutan bertuah tersebut.Aku memang panik masa itu.Masakan tidak,ada sessi red carpet dan bergambar dengan press yang datang membuat liputan.Aku mana la pernah berjalan di red carpet ....Jika tidak,pasti rezeki milik kami...Hadiah yang disediakan sungguh lumayan.Tidak mengapalah.Anggap sahaja tiada rezeki dan aku perlu learn from the lesson.Kasihan kawan-kawan aku.Maafkan aku sebab menghampakan kamu semua.Insya Allah...jika ada rezeki kita join lagi.Aku akan pastikan anda semua tidak dihampakan.Goodies bag kan ada...Suka tak?????


P/S : Kredit to Mr Ambran Abu Bakar yang memang pakar dalam bab-bab fotografi....Thanks Am... You are the best photographer ever.... :)

Davidoff Cool Water For Woman

* Salah satu perfume yang aku dapat dalam bulan Mac ini...Baunya ??? Sungguh segar.Tapi untuk pompuan... :)

Tuesday, March 24, 2009

Cosmopolitan Edisi April 2009

* Salah satu majalah favorite yang bakal aku beli bulan April ini... :)

Tanggal 25hb Mac 2009...jam 7 malam nanti aku menerima satu jemputan VIP daripada Fly FM untuk turut serta meraikan 100th Anniversary majalah FACES yang bakal diadakan di Quatro Club.Aku tak suka clubbing2 ni...tapi kalau diundang sebagai socialite...aku memang suka.

Anyway,thank you so much to my proxy a.k.a my best buddy on earth ( Ambran Abu Bakar )...yang sentiasa menyokong apa sahaja yang aku buat.Thank you to all my Emenang friends....ms_sz,TBad,Dolly,Jing Jing,Chopperman,badiuz,Lily,buzzysue,Afie,ayuarjuna,eljeha,jaa dan ramai lagi.Jangan marah jika nama anda tidak tersenarai.Anda semua pencetus inspirasi untuk aku.Thanks !!!!!!


Monday, March 23, 2009

Menang Lagi vs Cuaca KL Sungguh Panas Pada 23 Mac 2009


Hiasan meja di pejabat teman serumah....dia addict dengan Gloria ( Madagascar )


Anak saudara aku yang comel dan sopan santun budaknya..... ( Maleq )


Anak saudara aku yang comel jugak....tapi nakal...
( Aiman Ada Aku Kesah )



Sebahagian majalah - majalah favorite yang wajib aku beli setiap bulan....murah je harganya...RM5.50 je...
( Tak kan tak mampu nak beli kot...????? )


Tadaaaaaaaa......hadiah dari majalah HELLO!.Set minyak wangi Davidoff...
( Pok Cik Dee akan Harum Sundal Malam la lepas ni...)


Seronok jika kita mendapat e-mel dan mengatakan yang kita adalah pemenang hadiah sekian-sekian....Yang tidak seronoknya apabila hadiah tersebut terpaksa kita ambil sendiri....Kos lagi tu...Kalau tak ada transport,kos LRT,teksi dan bas kita yang tanggung.Kepuasan menjelma apabila hadiah yang kita menangi itu sungguh berbaloi....Pada 23 Mac 2009,sempat jugak la aku pergi mengambil hadiah yang dimenangi di pejabat Hot Potato Publishing kat Damansara Heights.Pejabat diaorang agak terselindung dan sunyi.Sungguh berbeza dengan pejabat-pejabat yang lain di mana rata-ratanya terletak di kawasan yang mudah dikunjungi oleh klien-klien yang berurusan.Memandangkan aku tidak berapa arif dengan kawasan KL,aku ditemani oleh teman serumah.Kami menaiki bas dari Maluri dan turun di KL Central.Dari sana,kami naik teksi.Sungguh mahal ya tuan-tuan dan puan-puan tambang teksi di KL ini.Untuk pengetahuan semua juga,dari pejabat Hot Potato Publishing itu,tiada sebarang kenderaan awam yang membuat laluan di situ.Ini bermakna,kami terpaksa ke jalan besar lebih kurang 200 meter jaraknya dari pejabat tersebut.Dalam keadaan cuaca yang panas menyegat,terasa badan terhidrat sendiri.Aku pula tidak habis membelek hadiah yang dimenangi.Baunya harum.Tapi bukan untuk aku.Sebab ianya adalah perfume Davidoff For Woman.Dapat 4 item iaitu EDT Davidoff For Woman Summer Fizz (100 ml),EDT Davidoff Cool Water For Woman (100 ml),Davidoff Echo Woman Soothing Deodorant Breeze (100 ml) dan Davidoff Echo Woman Delicate Foaming Shower Gel (200 ml).Nilai keseluruhannya dikatakan RM 600++.Berbaloi kan...?

P/S : Ada lagi hadiah yang perlu dipungut...hamper Revlon bernilai Rm 220 daripada majalah Cosmopolitan,4 keping tiket wayang Watchmen daripada majalah Klue,barangan filem Dragonball dari Timeoutkl.com dan banyak lagi....


Saturday, March 21, 2009

Apabila PERADUAN dijadikan sebagai HOBI....

Mencari idea untukmembuat slogan terbaik..


Membaca sebelum menjawab soalan....( Macam amik exam lak )

Khusyuk membelek ruangan peraduan.... :)

* Ada orang mengatakan bahawa masuk atau menghantar peraduan adalah membazir.Tidak bagi aku.Aku telah menjadikannya hobi sejak dari bangku sekolah lagi.Aku paling suka hantarkan hasil tulisan kepada ruangan Surat Pembaca atau Letter To Editor.Jika terpilih sebagai surat pilihan,ganjaran menanti.Bila kemenangan tiba,rasa teruja mula melanda.Seronok sekiranya memenangi sesuatu samada barangan,wang tunai mahupun baucer.Aku pernah memenangi wang tunai RM 25k,penginapan di The Westin Hotel 3 hari 2 malam termasuk buffet brunch,barangan limited edition dan jam tangan serta telefon bimbit jenama terkenal.Siapa nak kasi kat kita buta-buta macam tu kan?Nak beli memang tak mampu dan tak terfikir langsung.Fikir-fikirkan la.........

Thursday, March 19, 2009

Koleksi Hadiah - Hadiah Kemenangan....

Koleksi minyak wangi hasil kemenangan... :)


Hadiah daripada RAM Entertainment. - Eye Massager dan Manicure Set.

Koleksi topi-topi kemenangan... I like it....

Hadiah daripada Time.Net.My.....Peraduan Four Christmases...

Hadiah daripada Astro - Peraduan Disney On Ice....Jangan marah...dapat 2 lagi....


Isi kandungan goodies bag daripada Peraduan Disney On Ice....

Wednesday, March 18, 2009

Menonton The Watchmen

* Sekadar gambar hiasan.
( Anak Saudara Aku Yang Nakal )



Citer tu sebenarnya indah khabar dari rupa...hampeh betul..bosan sangat2..nasib baik la aku guna tiket free ihsan daripada UIP...kalau tidak...mahunya aku menyumpah seranah...citernya langsung TIDAK BEST.Kepada ibu bapa yang teringin utk membawa anak dan keluarga untuk menontonya,aku nasihatkan fikir masak2....banyak adegan 18SX di dalamnya....tak percaya?Pergi la tengok sendiri..Tapi masa tayangannya sungguh lama...lebih kurang 2 jam 30 minit....berbaloi ke?Oh! Pada aku sangat2 tidak berbaloi.....Anyway,selamat menonton Disney On Ice pada 21 dan 22 Mac ini...Kita enjoyyyyyyyy...!!!!!!

P/S : Moral disebalik The Watchmen.Dengar nasihat orang lain sebelum membuat keputusannya.

Tuesday, March 17, 2009

Posing Kat Opis Blu Inc Media Sd. Bhd.




Pic nih diambil masa tengah tunggu Eksekutif Promosi Blu Inc Media pi amik hadiah dia...backgorund di belakang tu adalah majalah2 keluaran syarikat mereka...cantik tak background tu...?

Bila Kemenangan Menjelma....

Jam Tangan Citizen Eco-Drive ( Ladies Watch ) bernilai RM 600 daripada majalah InTrend.

Adidas Hamper bernilai RM 204 ( Daripada Blu Inc Media Sdn. Bhd. )

Sothys Mask 50 ml bernilai RM 239. ( Believe it or not the price...???. Daripada Blu Inc Media Sdn. Bhd. )
Selepas pemakaiannya...kulit lebih lembab dan selesa.

Schwarzkopf Hamper bernilai RM 200 ( Dari Magazineworld Sdn. Bhd. )
Baunya...sungguh wangi dan menenangkan...

Dunhill London EDT 100 ml bernilai RM 251.( Daripada Blu Inc Media Sdn. Bhd. )
Baunya....hmmmmmm....superb!!!!

This Is The Story....

Tanggal 12 Mac lalu,aku ngan roomate aku pi PJ...pi opis Blu Inc dan InTrend kat Sri Kembangan.Tujuannya cuma satu...pungut segala bagai hadiah2 kemenangan kami.Seronok tapi penat.Dipaparkan di atas adalah hadiah2 yang kami pungut....

P/S : Tayar motor sempat pancit lagi masa nak balik....huhuhu....dugaan semua tu...yang penting...kitaorg tidak berputus asa... :)

Friday, March 13, 2009

Lari Tajuk ...


Ada kawan aku yg bagi link kat facebook suruh buat kuiz mengenali diri katanya...aku try la buat..resultnya seperti la di bawah ni ha....jgn percaya sangat...sekadar suka2 je kan... :) taaa daaaa......

1. Your view on yourself:

You are down-to-earth and people like you because you are so straightforward. You are an efficient problem solver because you will listen to both sides of an argument before making a decision that usually appeals to both parties.

2. The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:

You like serious, smart and determined people. You don't judge a book by its cover, so good-looking people aren't necessarily your style. This makes you an attractive person in many people's eyes.

3. Your readiness to commit to a relationship:

You prefer to get to know a person very well before deciding whether you will commit to the relationship.

4. The seriousness of your love:

You are very serious about relationships and aren't interested in wasting time with people you don't really like. If you meet the right person, you will fall deeply and beautifully in love.

5. Your views on education:

Education is less important than the real world out there, away from the classroom. Deep inside you want to start working, earning money and living on your own.

6. The right job for you:

You're a practical person and will choose a secure job with a steady income. Knowing what you like to do is important. Find a regular job doing just that and you'll be set for life.

7. How do you view success:

You are confident that you will be successful in your chosen career and nothing will stop you from trying.

8. What are you most afraid of:

You are concerned about your image and the way others see you. This means that you try very hard to be accepted by other people. It's time for you to believe in who you are, not what you wear.

9. Who is your true self:

You like privacy very much because you enjoy spending time with your own thoughts. You like to disappear when you cannot find solutions to your own problems, but you would feel better if you learned to share your thoughts with a person you trust.

Thursday, March 12, 2009

Arghhhhhhhhhh.....Tipah Tertipu.....


Semalam 12 Mac 2009,aku pegi la amik hadiah2 yg aku menang kat PJ...salah satunya ialah produk kecantikan.Branded la jgk....kat surat kata dapat produk Guerlain bernilai RM 660...tp rupa2nya eksekutif promosi tu kata salah tulis....nak tau apa yg aku dapat...?Masker brand Sothys bernilai RM 239...tp kan...saiznya cuma 50 ml shj....dlm hati..." Mak aih...kecil camnih pon sampai harga RM 239....? " Takpe..aku tak akan berputus asa utk dpt produk2 yg lebih mahal....


P/S : Moral of the day...nak collect hadiah,collect ler pepagi...seelok2nya..pas Subuh je..terus ke tempat yg dituju?Setuju ke...? :)

Tuesday, March 10, 2009

My sister won too...

1 X GRAND PRIZE

1 x FOUR CHRISTMASES Men Green Tee worth RM148
1 x FOUR CHRISTMASES Ladies Green Tee worth RM152
1 x FOUR CHRISTMASES Tote Bag worth RM88
1 x FOUR CHRISTMASES Movie Poster
2 x Complementary Single Passes


19 X CONSOLATION PRIZE

2 x Complementary Single Passes

Please be informed that prizes not collected before Fri 20th Feb 2009 from the day the results are announced will be donated to charity. So keep your eyes glued to the results page daily!
No. Grand Prize
1) Juraini Hamad. 750418-11-XXXX



No. Consolations
1) Edward Yap 700129-10-XXXX
2) andriy ng 810618-04-XXXX
3) Yi Sheng Chin A32-XXXX
4) Li Sim Liaw 8801211-XXXX
5) SHAFIE JABAR 7912090-XXXX
6) Kenny Yuen 7312100-XXXX
7) Max Ng 800504-14-XXXX



p/s : see...juraini hamad is my sister...she don't know that i've entered her name to this contest... :)

Winnng Love...

Winners:

First prize (x2):
One (1) shoulder strap bag, One (1) light up pen, One (1) Watch, One (1) Light Up Ball, Two (2) Dragonball Evolution Movie Passes.
Mohd Roshaidi Hamad
Tan Hwee Ping

Consolation prize (x8):
Two (2) Dragonball Evolution Movie Passes.
Hashim Rais
Nik Nur Eliza Binti Mohamed
Wong Wai Tsung
Tan Siew Han
Alicecca Anak Poul Dawas
Sarabjeet Singh
Jolaina Mohd Nasseri
Tan Chun Cheki

p/s : see my name...grand prize winner.everybody can be a winner.. :)


Mandi Time...

SPA time....free of charge...

Look at the sky...so far far away huh !!!

ANTM Cycle 25 - coming soon !!! Tyra Banks better watch out !!! :P

Jacuzzi time...best friend forever...

Yummy....

Chilled out at Kemensah...

ASTRO KIRANA SHORT FILM AWARDS @ KLCC



me and my friend at astro kirana short film awards....

Garnier Hamper @ bubbleebizz


antara hadiah yg diterima dalam bulan mac 2009...yg penting bkn nama aku yg menang...tumpang glamer je lebih....nak tau ke sape yg menang semua nih?of course la my proxy...best kan?

Monday, March 9, 2009

Monday Blues...

hmmmm....sabtu aku pegi JB.Ahad dah sampai KL blk.penat kan?Isnin lak pi Kemensah.Pi mandi2 kat sana.Ntah..aku lupa lak nama tempat tu...agak ok la jgk tempatnya....ada kolam air suam lg.harosssss la..kulit aku terlebih cantik la pasni...perasan kan?seblom pegi tu,aku sempat la buat sandwich rekaan sendiri...intinya aku blender.bole ke?pernah ke org buat mcm tu?rasanya???erk....tak sedap sgt jika nak dibandingkan yg biasa kita mkn.sudahnya...sandwich tu tidak habis di makan.kesian aku kan?penat buat semlm....tak pe la...blaja drpd kesilapan.next time jgn buat lg...tak gitu?amboi..amboi...amboi.............( * pinjam drpd azwan ali )

Contest Addicted

salam semua...
rasanya dah lama sgt tak menulis...tak de idea sebenarnya...bz?no lar....tak bz pon..kdng2 je buat2 bz....minggu lepas,aku seronok betul berbual2 dgn budak2 yg gila ngan contest2 nih...mcm2 depa semua menang...jeles la jgk kat hati aku nih...tp aku pon dah bnyk kali gak menang...nih pon ada senarai menanti untuk dipungut pd 12hb nih....bnyk la jgk....tambah tolak..adalah dekat RM 1915 jgk nilainya...bole la kan?ada 5 item semuanya iaitu jam tangan wanita brand Citizen bernilai RM 600,produk kecantikan Guerlain ( RM 660 ),produk Schwarzkopf ( Rm 200 ),hamper produk Adidas ( RM 204 ) dan EDT Dunhill London ( RM 251 )....bila dah menang nih,kdng2 penat sgt2..penat menanti sebenarnya...ni blom lg kira yg dah menang tp tak dpt2 smpi sekarang...tunggu jgk...kdng2 tu cam dah malas nak masuk contest lg bila pikirkan lambatnya hadiah bakal diterima.sesungguhnya...sabar itu sungguh manis apabila kita akan menerima jua apa yg patut kita terima.sekian.....

* tetiba blank...