Google+ Followers

Tuesday, December 31, 2013

New Year New Me..Konon2nya La...

Salam Semua.. ( Ada ke org baca blog aku nih...? )... :P

Tinggal beberapa jam je lagi kita nak masuk tahun baru 2014 ( time aku taip entry nih la...) Segala macam azam la dok tulis dan terlintas kat kepala...Azam tahun lepas pon ada yg Allah tak kabulkan sbb ada la tu benda tak berapa nak betul kot aku buat...Contohnya,nak menang contest...Tapi dah suka tangguh2 kejenya...mana nak ada rezeki..Ampunkan aku ya Allah....So,masuk tahun baru nih,buat la azam baru...Tp aku malas sgt nak beria2..Takut tak tercapai...Tak tercapai nanti,aku plak yg meroyan...Kan ke susah nanti..Penat nak carik mak esah yg betul2 handal...Mahal pulak nak kena byr pengerasnya nnt...Eh..

Tapi aku ada wishlist jugak la utk tahun 2014...Dugaan dan rintangan tu sentiasa ada la...Lovers and haters pon ada...Feeling2 artis la ko nih Che Dee...Hahahahaha...Salah satu impian aku ialah...akhir tahun nak pi luar negara lagi...Tak menang contest,guna je duit sendiri...Menang contest tu as a bonus la utk aku...Padahal dlm hati bergelodak nak menang free...Kantoi sudah...Lagi satu aku nak terapkan positive vibe kat dlm diri aku...Contohnya kat jln raya...please consider dgn pengguna jln raya yg lain...Jgn je salah masuk lane,maki hamun yg dpt...Tak nak la mcm tu...Jln raya tu utk semua....Sbb lately aku selalu je nmpk pengguna jln raya yg tak reti nak respek each other...Jln raya nih bapak dorang punya gamaknya..

Ok la...tak larat nak membebel dah...Org lain dok countdown nak jerit happy new year,aku masih kt tempat keje...Ok apa...this is my life...Keje pon ibadat apa...Rezeki halal dan dpt pahala lg...Janji keje ikhlas dan halal la...Opssssss....Ok la..cau cin cau deh..Ketemu lagi next year...Muahhhhhhhhhh...Adios amigos...

Happy New Year....

P/S : I love my Chebi Chebi... :)


Sunday, December 29, 2013

Buat Keje Last Minute...Sukakan...? :P

Assalammualaikum...

Aku nih memang jenis yg rajin beli magazine tiap2 bulan...Semua magazine aku balun dan redah je beli...Bukan sebab contest je actually...Memang aku jenis suka membaca...Isi kandungan magazine nih tak menipu mcm novel...Hahhahaaha...So,nak dijadikan ceritalah kan...Bila dah beli tu,confirm la ada form contest segala bagai kan...So,sukalah tangan aku gatal mengisinya...Alah..org kata dah jadi hobi.Alang2 beli majalah,apa salahnya join contest yg ada tu...Untung sabut timbul,untung tukul besi,tenggelam la dia...Tarikh tutup 31hb Disember...Tapi aku send pada 30hb Disember...Korang rasa boleh menang ke...?Cerita hindustan confirm la menang heronya last2 minute...Sama la jugak mcm cerita Ultraman...Last2 menang kan...?Itu cerita...ini aku belom tentu menang.Kalo menang,sah2 la miracle yg Allah kurniakan dan mmng tertulis hadiah tu utk aku...Itu kalo menang...Kalo kalah dan tak menang,pasrah je la...Sape suruh send lmbt2 kan...?PM pon tak bz mcm aku...Hey..aku takde la bz sgt pon...Tp habit suka tangguh2 nak pi pos opis yg menyebabkan aku jd mcm tu...Jangan tiru aku ya...Itulah moralnya....Sekian...Nak baca gossip2 artis jap...

P/S : Blog Mazidul Akmal memang terbaik dan best...Serius..5 bintang aku bagi...

Tuesday, December 24, 2013

Aku Memang Raja Redken...

Salam...

Balik drpd bercuti di Banjaran Hot Spring Ipoh,bukak la emel dan dpt la emel seperti ini...Menang seronok la sbb menang...Ini kali ke berapa dah agaknya aku menang produk brand Redken...Dulu selalu je wish nak produk brand nih...Nah...skrng makin bertambah kot...Terima kasih Blu Inc...Rezeki untuk aku sentiasa ada...Alhamdulillah...

RE: Winner of MEN’S HEALTH / REDKEN Promotion

CONGRATULATIONS! We are pleased to inform you that you are a winner of the MEN’S HEALTH /REDKEN PROMO (November 2013). You have won yourself Redken for Men products. Please present this letter with a copy of I/C at the address below for collection.

Produk Redken nih nak kata bagus,depend pada keperluan rambut kita jugak...Sbb ada member guna,habis rambut dia berkelemumur...Aku plak,rambut makin menipis...Tapi aku tetap guna on and off...Rugi la tak guna kalau dah dpt free nih kan...?Sayang wooooo...

 Clean Brew Syampoo...
Working Wax  Maneuver

Mint Clean Syampoo...

P/S : Tiga2 produk Redken kat atas tu aku dah pernah dpt..Dah pernah try guna..Baunya sgt2 best..Kalau yang syampu Mint Clean tu,kulit kepala sejuk je...Wehhhh...nak beli memang tak pikir la...Mahal kot harga pasarannya..



Festive Dial & Dine @ InterContinental Hotel..

Salam semua...

21hb yang lepas,tepat jam 12.30 pm,aku dgn BFF aku gi InterContinental Hotel ( dulu hotel Nikko ) kat Jalan Ampang sbb aku dpt invitation join high tea dengan dorang...I mean deejay Lite FM.Ada Aly,Rex,Ross dan wakil promosi dr Astro...Best la dpt makan2 segala mcm hidangan..Puas hati...Layanan pun bagus...Tp aku takde la beria2 sgt makan...Maybe sbb perot dah kecik agaknya...Hahahaha...Terima kasih Lite FM sbb sudi jempot dan pilih aku...

Dari Kiri - DJ Rex,Aku,Fadli Tazial,DJ Ross dan DJ Aly...
* Pic ihsan Lite FM website...

Wednesday, December 18, 2013

Penatnya Menang...Tapi Alhamdulillah Di Atas RezekiMu Ya Allah...

Salam semua,

Tajuk entri aku kali ni bukan lah bermakna aku tak bersyukur dgn apa yg aku dapat,tp memang penat sbb nak kena pi collect hadiah sendiri..Kalau jenis organizer yg directly pos kpd pemenang,it's ok la...Selalunya kena pick up sendiri la...Contest majalah under Karangkraf dan Utusan Karya senang...Dorang yg send kpd winner...Tp magazine under lain2 majalah,memang tak la...Ko dtg la amik sendiri...Tp kdng2 dorang bg option gak...Bole mintak dorang kurierkan then bayar je kosnya...So,tadi aku gi la Blu Inc..Pi collect hadiah...Sedihnya sebab bukan hadiah2 atas nama aku...Semua nama org lain yg actually memang ada kaitan jugak la dengan aku...Ada 8 hadiah semuanya...Gigih gi PJ naik motor...Sudahnya huyung-hayang mcm pemandu mabuk time balik..Ya la kan...Hamper Loacker tu gedabak besarnya...Hahahahahaha...

Ini list brng2 yg kena pi collect tadi...

(i) Produk Sothys bernilai RM452.
(ii) Hamper Loacker bernilai RM200 ( aku suka hamper makanan mcm nih...banyak gila kot dapat )
(iii) Produk Syahirah bernilai RM200.
(iv) Produk V-Gen 2 kotak bernilai RM279 setiap satu kot...
(v) Baucer Victoria Station bernilai RM250... ( kwn comper punya...beliau mintak tolong amikkan ).
(vi) Baucer kasut XES bernilai RM200.
(vii) Payung Grown Up.
(viii) T-Shirt Grown Up.

P/S : Gambar2nya nanti aku upload ya... :)

Tuesday, December 17, 2013

Rezeki Gatal Tangan....

Salam semua...
Dua hari lepas,aku try la gatal2 tangan listkan lagu2 yg aku suka untuk diputarkan kat radio Lite FM.Tak sangka terpilih weh...Hari ni send,besok dah dpt call...Kecut perot jugak aku masa dorang call then bgtau selection aku terpilih...Aku cepat gabra...Itu je...Tergagap2 aku mcm itik tertelan sudu la menjawab rahsia disebalik lagu-lagu yang aku pilih itu...Huhuhuhu...Hadiahnya biasa2 je...Just dpt high tea kat Serena Brasseire di The InterContinental Kuala Lumpur pada 21 Disember 
ni.Ok la jugak kan...?High tea utk 2 org katanya...So,aku 
pon search la info pasal high tea nih kat 
website InterContinental Kuala Lumpur..Mak aih...high 
tea je dah RM72++ per person ya...Sabar la aku....Korang
 nak try menang...?Klik la link nih...http://litefm.com.my/Special/Festive-Dial-and-Dine.aspx...Lite FM nih kdng2 dorang tukar2 hadiah jugak..Kena alert je la...Sbb ada kwn2 yg dpt pi Gambang Waterworld..Bestkan kalo dpt free benda2 mcm ni...?

Monday, December 16, 2013

Penatnya Kalau Menang...Alhamdulillah Dengan Rezeki Yang Allah Kurniakan.

Salam semua,


Dah abis seminggu,baru la terhegeh2 nak update blog..

Nak share cerita hari ni...
Perkara yang menggembirakan apabila,bukak emel dpt emel kemenangan.Bestkan kalau hari2 dpt emel mcm tu..


1.) Dear Mohd Roshaidi Hamad,


Received your contact details and proof of purchase with thanks, will be sending over the prize to you very soon. Once again, thanks for taking part in our Perfect 10 contest and hope you enjoy the Spa treatment with your loved one!

Your friends,
Vaseline Malaysia

2.) Once again, thank you for participating in the Superdry Malaysia Facebook campaign and for getting us to 25,000+ fans! We wish to congratulate you as one of the lucky winners to receive a RM100 gift voucher (valid until 31 Dec) for Superdry’s Autumn Winter 2013 collection. 


We wish to invite you to Superdry’s first flagship store in Pavilion KL (level 3, lot 4.03) to redeem your gift voucher from 7 - 31 December.

Until then, take care and continue to support Superdry Malaysia! 

P/S : Bila masa ntah aku join pon aku tak tau...Alhamdulillah...Dgn RM100 nih bole beli apa je la ya...?

3.)  Dear Winner,

Congratulations! You have been shortlisted as one of the winners of NIVEA 50thAnniversary contest!

As stated in our contest criteria that you are required to purchase any NIVEA Body Care Product between 14 October – 13 December 2013.

Please reply this email by 31st Jan 2014 and provide us a scanned copy of the receipt as proof of purchase. Please note that your scanned copy should clearly reveal the purchase date and purchased item, you will be disqualified if fail to do so.  

We will inform you the prize details after we receive your email.

Thank you.

Regards,
NIVEA Malaysia

P/S : Baru shortlisted...Blom menang lagi...Ko tak yah nak poyo sgt Che Dee weh...

Tu satu la...yg bnyk2 menang pon kdng2 guna proxy je..Harap2 takde la yg busuk hati komplen bukan2 sbb guna nama proxy...Hahahahaha....Rezeki kan Allah yg tentukan...Tak baik la korang nak "bomb" periuk nasi org lain...Tak gitu...?Eh...masuk contest nih kira periuk nasi ke...?Hahahahaha...

Tuesday, December 10, 2013

Preview Tayangan THE HOBBIT: THE DESOLATION OF SMAUG di IMAX 3D TGV One Utama.

Semalam 10 hb Disember,aku dpt 2 pas preview THE HOBBIT: THE DESOLATION OF SMAUG...Yang bestnya tu,tengok kat Imax...Seriously the best experience tgk...Skrin yang besar,gambar yg clear dan 3D nya sgt awesome...Filem nih memang terbaik la..Tp sesiapa yg belum tengok part yg first,jgn tgk yg 2nd nih...Nnt tak paham..So far,aku bg 5 bintang tp ending nya seperti The Hunger Games.Still tergantung...Ya la kan,sbb ada siri ke-3 akan menyusul...Setahun tu nak kena menunggu...Sabar je lah...Surprise ya...Smaug tu bole berckp rupa2nya...Hahahahahha...Ingatkan just naga je...Boleh berckp rupa2nya....Even labah2 gergasi pon bole berckp apabila si Bilbo sarungkan cincin ke tangannya..Suara labah-labah tu macam suara si Smeagol ya...


Poster rasmi filem THE HOBBIT: THE DESOLATION OF SMAUG.


  • Evangeline Lilly as Tauriel : A female elf from Mirkwood.She is the Chief of the Guards for the Elvenking, Thranduil.
  • Cantek...Ingatkan si Liv Tyler...


  • Orlando Bloom as Legolas : The Elven Prince of Mirkwood and the son of Thranduil.
  • Jambu je dia nih masa dalam filem...


  • Ian McKellen as Gandalf the Grey : A wizard who recruits Bilbo and helps to arrange the quest to reclaim the Dwarves' lost treasure in Erebor.
  • Kesian Gandalf...kena tawan oleh Orc...


  • Martin Freeman as Bilbo Baggins : A hobbit hired by the wizard Gandalf to accompany 13 dwarves on a quest to reclaim the Lonely Mountain from Smaug the dragon.
  • Bilbo semakin berani dan wataknya tetap seselamba alam...


  • Lee Pace as Thranduil : Referred to in the novel as "The Elvenking", he is the ruler of the realm of the northern part of Mirkwood. He is also the father of Legolas.
  • Suka headgear dia nih...

P/S : So,pergilah tengok ke panggung wayang berdekatan anda.Anda pasti teruja.
Gambar dan info ihsan daripada Budiey.com dan wikipedia.


Monday, December 9, 2013

Tak Sangka Menang...Alhamdulillah...

Salam semua,

See,masih malas nak update blog...Padahal banyak je benda yang berlaku dalam hidup aku lately...Phewwwwww...Nak tarik nafas pon semput...Busy dgn keje...Plus stress lagi...Memang tak jalan la keje nak dibuat...I'm only human...Kadang2 sifat malas dan bertangguh tu memang wujud dalam diri ni...Ada contest yg aku rajin je amik formnya...tapi haram nak mengisi dan menghantar...Housemate pon dah pelik dgn habit terbaru aku ini...Arghhhhhhh...Tidak...aku kena back on track dan fokus semula dgn apa yg aku suka buat selain membuta time aku off...Hahahhahahaha...By the way,ada satu rezeki yang aku serius tak sangka2 bole menang...Ya la kan...Produk untuk pompuan...Alih2 aku join dan menang plak tu.Yang tak sangka2 nya...daripada beratus2 penyertaan,entry aku terplih...Slogan hebat..?Tak jugak...aku tengok org lain lagi hebat2 slogannya...Firasat aku cuma satu je...Maybe apa yang aku karang tu jujur dan direct from my heart...Cheh...!!! Poyo la ko Che Dee....Tp salute jugak yg menang grand prize...Slogan dia simple je...Tp sgt2 ikhlas dan jujur...Dpt la dia pergi Paris...Perghhhh...My dream vacation tu...Takpe la...Blom ada rezeki nak ke Paris...Oh ya...Aku just menang spa package for 2 kat Swasana spa di Hotel Impiana KL.Ok la kan...Tak pernah pi spa...Excited gak nih....Contest yang aku maksudkan tu ialah  Who Do You Want To Be Perfect For ? Contest tajaan Vaseline Perfect 10.bole la check kat link nih...http://p10.vaseline.com/prizes.php...Aku the one and only male contestant ya...Tak ke gila namanya tu...?Terima kasih Vaseline sebab sudi pilih aku jadi pemenang...Actually,aku memang guna pon lotion brand nih...Hehehehe...Siapa kata lelaki tak bole pakai losen...? :P

See my name... 


Monday, October 14, 2013

Lamanya tak update blog....

Salam sejahtera,

Lama gila rasanya tak update blog...Orang ada blog,kita pon nak jugak...Tapi kalau ada sindrom M,memang susah la...Rasa2nya yang last aku update ialah bulan Februari hari tu...Lama gila tu...Dah masuk 8 bulan...Actually,bkn takde cerita nak kongsi,disebabkan sindrom M tu yang asyik terbengkalai kejenya.Takpe la...Aku update sikit dulu sebagai pemanas...Nanti aku update dengan pic2 nya sekali...Baru best nak baca...Ya tak...?

Tuesday, February 5, 2013

Hadiah Bulan Februari 2013...


Barangan filem Bullet To The Head...
Menang daripada NEF...
Kata just dpt baju dan multi-purpose tool....sekali dia bagi jgk rantai tu...I like... :)
Thanks NEF...Filem nih best jugak la...Better than the Last Stand.


Dapat 2 kotak minuman Ruby Collagen bernilai RM153 setiap satu...
Menang dari gua.com.my...


Tiket Silver Konsert Anuar Zain...
Menang dari FB tv3...

Monday, January 7, 2013

Hadiah Tahun Baru 2013.


Resident Evil Merchandise....Tak sangka menang grand prize...Takde orang lain join ke...?
Pelik dan kelakar menang hadiah utama...Anyway,Alhamdulillah...
Syukur kepada Allah di atas segala rezeki ini....


Produk RoC lagi...Menang dari majalah...
3 item bernilai RM 250 ++...
Nih adalah produk ke-2 daripada RoC yang aku menang...


Jam tangan Emporio Armani bernilai RM1899...
Menang daripada website majalah...
Tak sangka menang...Kali ke-2 jugak menang jam tangan daripada website yang sama...
Guna nama proxy sahaja...
Guna nama sendiri takde "ONG" dah....
Kena boikot dan sabotaj kot...
Heheheehe...Just kidding...