Google+ Followers

Tuesday, December 27, 2011

Hadiah...Hadiah...Hadiah...dan Hadiah....


Yang ini pulak hasil surat yang aku hantar menjadi pilihan...Yang ini dekat setahun baru la dapat terima.Hamper Crabtree & Evelyn RM 300 katanya....dan barangan Revlon bernilai RM100++....Actually menang produk Shiseido...Tapi dia gantikan dengan produk nih semua...so...jumlahnya rasa2 more than RM300 la...Berbaloi2 wehhhhh....Alhamdulillah...Aku sangat2 la suka barangan Crabtree & Evelyn nih... :)


Tiket wayang citer We Bought A Zoo plus baucer Chatime....Ceritanya boleh la...Kalau mak bapak bawak anak2 pi tengok memang sesuai sangat2 la....Nih ihsan daripada Expatriate Lifestyle.....


Hasil selepas dibuka...Banyak jugak..ingatkan sikit je...Berat tu masa pi amik kat opis dorang...Nilainya RM100...

Rupa hamper sebelum dibuka...Kalo la manusia bole makan nih...perghhhh...sedap betoi..Ada tuna ngan ayam,mackerel dgn ayam...mcm2 lagi la....

Masuk contest suka2 je kat Smartheart FB...tapi tak sangka menang..Alhamdulillah....Rezeki kucing nama B-Jon kat area umah tu.

P/S : ( i ) Tapi ada peserta yang tak puas hati dengan kemenangan aku kat FB Smartheart.Well,aku tak kisah pon.Kalau tak menang pon takpe...Tak mengharapkan pon...Tapi Allah yang tentukan... :)
( ii ) Masih menunggu barang2 yang akan diterima nanti...Baucer Dockers,Hamper Harrods,minyak wangi Salvatore Ferragamo,Beg Paris Hilton,baucer Hush Puppies dan Cek daripada team AMP... :)





Saturday, December 24, 2011

Menang Spek Mata Hitam Brand Carrera...I Like...


Salam semua...

Just nak cerita je...Hari tu termasuk ke dalam satu website nih....http://www.tonguechic.com.....Tengok ada contest yang best-best.Banyak la hadiah menarik yang ditawarkan.Korang try2 la masuk kat website tu...Join la contest dia...Like kat FB ya...As usual,kalau dah hobi kan...pantang nampak contest...mesti nak join je kejenya...End up...aku try la hantar.Hantar suka-suka je.Tak menaruh harapan pon nak menang.Akhirnya menang.Slogan yang aku buat sangat lah simple...dan aku sendiri perasan yang ianya tak la menarik mana pon...Tapi kalau Allah dah tulis itu rezeki kita...memang ianya akan jadi rezeki kita.....Alhamdulillah...Hadiah untuk hujung tahun I guess la...Kalu ada lagi lepas nih,Alhamdulillah...Syukur pada Allah Yang Maha Pemurah...


Ni pula rupa spek mata hitam brand Carrera tu..Tak sabar nak claim kat Tongue In Chic opis... :)

Yang keduanya pula,aku nih memang jenis suka habiskan duit kat majalah-majalah tempatan...24 Disember,aku beli la GLAM,EH!,InTrend,Female dan Cleo...Tapi aku suka GLAM punya cover untuk Januari 2012...dan ianya good fortune untuk aku kot...surat yang aku karang dan hantar kat majalah GLAM telahpon terpilih sebagai surat pilihan....dan hadiahnya ialah sebotol perfume brand Salvatore Ferragamo...serius..aku memang suka brand nih...tapi yang aku menang bukanlah perfume lelaki tetapi untuk pompuan.Well,aku pernah try bau perfume nih kat SOGO dulu...bau dia not bad jugak la...Sedap...harus aku pakai bawak pi keje... :P



Ni la rupa perfume tu...Nice bottle design kan...?

Tuesday, December 13, 2011

Hadiah Bulan Disember...


Hamper RevitaLens daripada Blu Inc...Problem kat sini ialah aku tak pakai contact lens pon...hmmmm...rezeki kawan2 la jawabnya...atau..aku kena pakai contact lens..? Nak pakai yang kaler biru la... :P



Sekeping CD terbaru Il Divo...hantar suka2...sekali dapat..well,lagu2 dia memang sesuai untuk didengar sebelum tidur...sangat2 mendayu2 la...Ihsan daripada Bella NTV 7.Thanks Bella...

P/S : Ada lagi hadiah yang belum diambil gambarnya...Kena tunggu entri akan datang la ya...


Friday, December 9, 2011

Hadiah Yang Diterima Pada Minggu Ini...

Semalam bermula misi mengambil hadiah-hadiah yang dimenangi.Actualy,dah lama pon organizer call suruh collect.Memandangkan 2 minggu yang lepas,aku ke Indonesia.Jadi tak sempat la nak collect semuanya.Penat masih tak hilang lagi nih.Capek banget dong...!!!.Semalam pula cuti.Semalam ialah hari Khamis ( 8/12/2011 ),aku mula menjelajah ke tempat-tempat tertentu untuk collect hadiah.Sebenarnya ada lagi yang belum dipungut sepenuhnya.Biasa lah....organizer takde la....org yg urus hadiah cuti la...mcm2 lagi la alasan.Ada satu kemenangan tu lagi best.Menangnya dari bulan April.Surat dah sampai bulan Oktober hari tu.Bila nak pergi claim,hadiahnya takde lagi.Janji nak call.Tapi tak call2 sampai skrng.Hangin betoi...Majalah bukan sebarang majalah ya.Bukan Blu Inc dan bukan juga ACP Magazines.Nih majalah terbitan anak tempatan lain.Kalau sebut namanya,semua org tau.Tapi biar aku je la yang tau sorang2.Geram rasanya.Macam dipermainkan.Hadiah dia bukan cikai2.Kalau setakat pen sebatang memang aku tak hadap la nak tuntut.Nih nilainya lebih kurang RM300.Brand yang aku suka plak tu.Dah masuk bulan Disember pon.Tak kan tak buat keje kot...?Pemenang pon client korang jugak kan...?Aku beli majalah korang.Bukan aku dapat free pon.Dulu pernah jadi mcm nih.Terus aku banned majalah tu.Sampai sekarang aku dah tak baca majalah tu lagi.Tengok pon tak ingin.Huhuhuhuhu....Maybe majalah yang nih akan aku buat macam tu jugak kot.Ok lah...Cerita panjang2 pon penat plak.Nih je la yang sempat aku update untuk hari ni.Nanti dapat hadiahnya,aku update lagi.Enjoyyyyyy....!!!!



Trial passes dari juiceonline.net.Pas untuk 14 hari dan 2 kali Bikram Yoga.14 hari pi gym bole kurus tak...? :P


Hamper Lanvin RM1K.Sama macam Ayu dan Dyat dapat...Event yang sama jugak.Well,ini aku tak masuk.Aku suruh kawan aku gantikan.So,Ayu ngan Dyat tak nampak muka aku secara betolnya....Hahahaha...

P/S : Pagi tadi ( 9/12/2011 ),dah pegi Media Prima amik CD Il Divo,pi opis Blu Inc amik hamper RevitaLens dan Dina dari radio ERA call sebab menang contest MAHU TAPI MALU.Sib baik bukan on-air.Dia dah rakam dulu.Selamat....Fuhhhh....

Sekian dulu kali ini.Adios...Muahhhh...

XOXO,

CariDeey Hamad.



Friday, November 4, 2011

2 Event Best Bulan Nih...

Yang pertamanya ialah bakal ada serbuan drpd skuad Era FM dan Nesvita 3 in 1 kat opis.Hmmm...best tu.Dapat duit,ada game dan dpt hamper lg.Sape nak bagi kan...

Yang keduanya ialah event Marry Me by Lanvin and Mix FM.Hadiahnya mmng lumayan la...Konpem2 dh dpt hamper Lanvin bernilai RM 1k....Perghhhhh...bnyk gila tu...Brp botol perfume la yg dia bg ya...?Alhamdulillah...rezeki utk permulaan November.Kwn2 yg lain semua dpt surat dr InTrend...kita tk dpt apa2 pon dr InTrend...huhuhu...Nak kena tukar strategi kot....

P/S : Tahniah la utk kwn2 comper yg lain...Ayu Rafikah,Dyat dan Badiuz....depa nih mmng menang yg hebat2 je....jeles la.. :P

Terima kasih NewMan...

Suratnya...boleh jugak la dikatakan voucher...

Pagi2 dah dpt call dr staf NewMan.Dia suruh dtg amik surat a.k.a voucher utk kasut New Balance.Seronoknya....dah lama aku tunggu...Now aku dh pon bole bergaya dgnnya.Kasut nih kena tebus kat Fahrenheit88.Kat situ ada butik New Balance.Banyak gak la design2 yg lain.Kasut nih aku suka dr dulu lg dah.Dr zaman aku blaja dulu2 lg.Kasut yg aku menang nih ada 5 pilihan kaler.Ada biru,merah,kuning,hijau dan colourful.Kaler merah ngan kuning cam cantek.Tp aku nak benda yg lain drpd yg lain,so aku amik la yg colourful.Harganya ialah RM369 shj.Takde alasan la lepas nih aku tak nak pi jogging ngan housemate aku.


Cantik tak...?

Sunday, October 16, 2011

- Produk Lancome....Set Blusher dan Eye Shadow....Sampel Genifique dan UV Base ( BB Cream ) dan baucer complimentary makeover..... -


Semalam ( 15/10/2011 )...aku dapat invitation daripada Lancome Malaysia untuk merasai sendiri pengalaman menggunakan maskara terbaru keluaran mereka...iaitu Lancôme Virtôuse Drama.Bunyi mcm kelakar kan..Jantan nak pakai maskara???Mcm pelik...lagi pelik sebab aku sorang je peserta lelakinya...Takpe la...janji dpt ilmu.Majlis tu jugak ada lucky draw.Dengar perkataan lucky draw je...aku dah yakin aku tak akan menang punya la.Well,benar pepatah mengatakan bahawa....tuah ayam nampak dikaki,tuah manusia siapa yh tahu.Aku berjaya menjadi antara 5 peserta bertuah yg menang lucky draw tu.Hmmmm...dpt la dua produk mereka iaitu blusher ( cantik colornya.....kalo aku pompuan,konpem aku dah guna...) dan set eye shadow...( no bad jugak color dia..sape yg berani..bole pakai eye shadow nih...).Nilainya dlm RM 200++ kot...Tp nmpk mcm mahal je.Ntah2 lebih drpd RM200 ++ tu...Orang dah bagi...aku amik je la.Thanks Lancome.Thanks jugak abang Zamri Zainol ( mmng sifu mekap kat Lancome la dia nih...).Dia mekap mcm guna magik....Tapp...tap..tap...siap.Yang penting kemas dan cantik.Pergh....Nak je aku aku potong tgn dia tu....Heheheheheeh....



Tuesday, October 11, 2011

Nak update hadiah yang dapat bulan lepas...

Produk Kiwi Kleen....banyak gila tu...

Produk Neutrogena...

Produk Hada Labo

Produk Skinz...

Produk TruDtox....

6 keping preview pas cerita Fright Night....

Preview pas cerita Contagion....

Ceritanya....

Salam semua...

Macam dah lama tak menulis entri kat blog aku nih...Actually,aku suka masuk contest nih sebab selalu tengok nama-nama yang sama je menang.Until la one day tu,aku try la masuk.Tak sangka lak menang.Tapi lately nama aku dah kurang sikit menangnya.Rezeki masing2 tu.Kalau asyik menang tu karang,bosan la plak.Allah dah tentukan rezeki kita kat mana dan apa dia.Seronok jugak bila dengar kawan2 menang itu,menang ini...Jealous?Pastinya la...tapi takde la jealous sampai nak dengki khianat orang.Kita try la usaha lagi kan...?Dulu aku selalu menang peraduan daripada majalah2,akhbar2 dan website radio.CD2 lagu kat umah nih...bole dibilang dengan jari je aku beli.Yang lain semuanya menang.Tiket2 dan pas2 wayang tu usah cite la...Kadang2 sampai expired.Bukan la kedekut nak bagi kwn2...Tp kwn2 yg tak sudi menerimanya...Betul ke..?Kawan2 yg dulu2 la...Masing2 kan bz...Bila timenya nak tgk guna pas free tu.Sbb pas2 yg free tu pon bkn la bole diguna pada hujung minggu.Hmmmm....

Dulu jugak aku selalu menang benda2 yang pelik2...Barang2 mekap.Pelik la kalo aku menang kan...?Nasib baik la aku ada kakak dan anak sedara pompuan.So,aku dgn baik hatinya...bagi la kat dorang.Mesti la dorang suka sbb dah la branded item...mahal lak tu.Kadang2 aku jual jgk dgn harga yg sangat2 murah kt kwn2....Hmmmm...nih pon ada lagi hadiah yg dah menang tp surat nak claim blom lagi dapat.Stressssssss....I need lavender scent...hahahhaa....

Sekian dulu.Chow....

Tuesday, September 13, 2011

Nak update hadiah...Tapi takde pic lagi...

Salam....

Dah masuk 2 minggu kita beraya ya...? Kalau kat kawasan pantai timur...Terengganu and Kelantan mostly...dah kurang sket meriahnya bila dah masuk hari raya ke-2.Begitu juga la aku....Kena lak raya ke-2 tu blk Terengganu.Bkn tak nak balik dan bukan juga aku menyesal balik Terengganu.Tapi memang dah tak berapa nak meriah kalau masuk raya ke-2.Bosan gila dah.Susah dah nak nampak budak-budak pakai baju raya.Kalau pi beraya pon,dah takde la hidangan lemang dan ketupat bagai ya....Makan lah kau biskut raya yang colourful tu.hmmmmm....

Dalam sibuk2 dok beraya...nak update la jugak apa yang aku terima.I mean...hadiah apa yg aku dapat.Hmmmmm...boleh tahan gak la meriahnya....Aku terima produk Hada Labo bernilai RM 150.Actually...bila aku evaluate balik nilai dia...hmmm..lebih la dr RM150.Alhamdulillah.Lagi aku dapat produk Skinz ( RM 200 ++ ),produk Ascience ( RM113 katanya...tapi bila aku kira-kira balik...cam tak sampai pon RM100...malas aku nak komplen kat editor tu...tak baik tipu kan...? ),produk TruDtox ( RM100 ) dan merchandise dr GSC ( Transformers merchandise..nilainya tak tau berapa...ada cover ipad,2 sarung ipad dan 2 lanyard..),tiket wayang pra-tonton cerita Fright Night ( 6 keping ) dan produk Avene ( RM 200++ ).....Tu je la yg dapt setakat ini....

Semalam aku dah send e-mel kat 2 publications nih.Tanya pasal tuntutan hadiah.Satu je yg dpt respon.1 lagi yg adoooooo...hmmmmm....pelik la diaorg nih....nak bagi hadiah tu...bagi la ikhlas....kalo tak ikhlas tak yah buat contest.Dah la menunggunya lama gila.Macam mintak sedekah je rasanya....Tu tak kira lagi hadiah yg pemenang tk pi tuntut.Mau nya depa yang amik dan buat koleksi sendiri....Welll....mana tau kan...?Barang free...semua org nak....

Adios....

Saturday, August 6, 2011

Men's Health Nite Run @ Putrajaya

Baru sampai....


Pose kat kawasan larian...


Kat booth Reebok...Cantek tak kasut dia..?Sangat2 la selesa dipakai.

Gaya seorang runner Fun Run 5 km...huhuhuhu...

Nombor larian...

Siap nama penuh lagi...


Goodies bag bernilai RM 1200 ( gabungan aku dan roomate aku...)

Hadiah dari booth Reebok...Just try kasut..then isi survey form...easy je...




Cerita sebelum puasa dan cerita di bulan puasa....


Cerita sebelum puasa ( 31 Julai 2011 ).

Tarikh ini patutnya aku kat Parkson Pavilion.Aku ada gatal-gatal tangan la dok menghantar emel RSVP utk join Fashion Hunt.Tapi disebabkan aku lambat bersiap a.k.a lambat bangun tidur,maka terlepas la peluang aku untuk menyertainya.Tapi...aku takut je ramai yang join tu kaum-kaum wanita.Sebab aku ada terbaca task dia...hmmm...mcm utk org pompuan buat je...Takpe la...Takde rezeki aku nak join untuk kali nih...Maybe next time.Hadiah dia best la jugak...

Sebelah petangnya pula,aku dan roomate aku join Men's Health Nite Run kat Putrajaya.Aku rasalah kan...aku la org yg pertama sampai ke sana.Excited nak join katanya...Dah lama tak berlari manja-manja nih.Hmmmm...kitaorg cuma join utk Fun Run je...errkkkk...jangan gelak ya....Berlari cuma 5 km sahaja.Bangga aku tau...Habis jugak aku berlari sehingga ke garisan yang terakhir.Yang bestnya...goodies beg dia mmmng meriah...Kitaorg dpt 4 goodies beg.Satu lagi kitaorg menang contest dr Fly FM.



P/S : Seronok tengok macam2 karenah dan fesyen yang dtg...Ramai kaum Cina yang join ya...India paling sikit...

Saturday, July 23, 2011

CD Beyonce daripada Hot FM.


CD Beyonce..hmmm...lagu-lagu dia takde la best mana pon..Maybe nak kena dengar banyak kali kot baru menangkap kat halwa telinga...Tapi org dah bagi...amik je la dengan tangan yang terbuka.... :)


Sunday, July 17, 2011

Hadiah Lagi...dan artikel yang tersiar kat dalam majalah...

Set permainan UNO..menang daripada majalah I.M....Best set permainan nih...Ye ke best?Padahal aku tak berapa nak reti la main...Dah lupa macam mana...Buat hiasan je la jawabnya kat rumah tu....

USB pendrive daripada majalah EH!...Suka sangat dengan design dia...Lawa...Unik..Syuga...Asli...

P/S : Ayu Rafikah pon dapat yg macam nih jugak... :)

Tak sia-sia la cikgu BM mengajar aku...Hasilnya...surat tersiar kat dalam majalah InTrend edisi Julai 2011..Yang nih tak dapat apa-apa pon.Maybe diaorang dah bosan kot nak pick aku sebagai pemenang lagi...Adoiii...


Pon sama gak macam entri kat atas...Surat tersiar kat dalam majalah GLAM Lelaki Edisi bulan Julai 2011.Hmmm...yang nih I like...Rasa-rasanya macam aku menang baucer Dockers bernilai RM 300 kot...Alhamdulillah...


Cubaan kali ke berapa pon aku tak tau...Aku memang jenis yang suka mengarang agaknya...Pantun yang aku buat dan disiarkan kat dalam majalah EH! edisi Julai 2011.Yang nih menang beg tangan pompuan brand Paris Hilton bernilai RM 299.Maybe bagi kakak aku kot kat JB sana tu...Biar dia vouge sket... :P

Monday, June 27, 2011

Rezeki untuk hari ini...

Jam tangan Guess bernilai RM 500 ++...Menang daripada majalah Style: ... :)

Sunday, June 26, 2011

Inilah Rezeki Aku Tahun 2011.

Set Rafflesia Pearl Necklace worth RM 5k ...menang daripada Berita Harian sempena ABPBH 2010.



Goodies bag ihsan Body Shop sempena GLAM Walk for Stop Children Sex Trafficking...


Baucer menginap dan buffet dari Empire Hotel Subang...Menang daripada Astro.


Baucer Lois bernilai RM 200 je...Peraduan dari majalah InTrend.


Hamper OPI dan Pirates Of The Carribean....dapat daripada majalah Hello!.


EDT Paco Rabanne daripada majalah The Score...majalah yang sama terbitkan majalah Hello!.












Rezeki still ada untuk orang-orang yang rajin....

Alhamdulillah...bulan Jun ini banyak juga la hadiah yang aku terima...Antaranya Rafflesia Pearl Necklace bernilai RM5k....dpt jugak perfume ( item favorite ),jam tangan,tiket2 wayang...dan macam2 lagi la...pendek kata...ada je rezeki untuk aku...Alhamdulillah...Nih banyak lagi yang belum aku terima...Pic nya nnt aku akan uploadkan kemudian ya....Untuk inspirasi bukan untuk menunjuk2 tau...jangan salah anggap..tak baik tu...akhir kata...see ya...

P/S : Jealous dengan Ayu Rafikah nih... :)