Google+ Followers

Wednesday, January 27, 2016

KLIPS Best Movies of The Year 2015 Event - Press Release

Salam sejahtera,
Rasa2nya sudah lama aku tak update blog nih...Ya la...Ada blog pon just for fun...Bukan serious sgt nak ada...Blog nih sometimes mcm diary jugak...Apa yg terbuku kita akan luahkan kat sini...Tp ianya not really intimate or too private story la tentang diri kita kan...?Betul ke idok...?Ok la...Hari tu dapat la jemputan untuk menghadiri KLIPS Best Movies of The Year 2015 Event daripada www.klips.my ...Thank you so much Miss Diandra Nunis (Cantiknya Nama Beliau) for the invitation...Mmng aku pergi la sbb buat kat The Strand Kota Damansara...Gila kalau tak pergi...Dekat kot ngan umah aku tu....Ok la...Sesi pendaftaran start jam 7 pm....Masa smpi tu pon dah ramai org...Ya la kan...Org balik keje...Alang2 senang terus ke sana gamaknya.....First thing first is...kena la register nama...Ok...aku carik la nama aku kat meja pendaftaran tu...Takde kau...Stress dah situ...Then Miss Diandra datang bgtau nama aku kat list utk media...Whattttttt...????!!! I'm not a reporter la...Malunya kat situ...Tapi ok la...Special sikit kot jadi media side nih....Then aku pilih la movie The Spy...Well,itu kali ke-3 kot aku tgk The Spy...Jason Statham not into serious sgt dlm filem nih...Tapi Melissa McCarthy as a Susan Cooper 
sangat kelakar...Rose Byrne sebagai watak antagonis ...Yessss...I must admit that she's really really really stunning and beautiful as a crook.Ok la...Itu je nak bagitau...Actually,I'm lost my word now...Hahahahaha...Chiao bella...Adios....!!!




Feeling-feeling Red Carpet...


Orang kuat KLIPS dan sponsor event pada malam itu...


Jemputan melalui emel...


Saturday, December 19, 2015

Entry minggu ini....Check it out....


Aku ni mmng pantang dgn movie merchandise...Sementelah lagi ianya limited edition...Mmng aku teruja dan suka je...The Good Dinosaur movie merchandise from wanista.com...Ingatkan dpt satu je...sekali semua item tu aku dpt...Suka gila kot...Alhamdulillah...


Hamper Lux worth RM100...Okay...Berbaloi jugak la dpt...Sampai hari ni aku tak bukak2...Sayang sebab cantik sangat...


Saturday, November 28, 2015

Movie Preview...

Nampaknya aku dah back on track...Banyak jugak dapat preview filem terkini di panggung wayang....


Filem Ghost Ship dari Thailand...Tak seram pon...Kelakar je lebih...


As usual...I like this genre of the movie...Tapi kali ni hero Transporter bukan Jason Statham...


Filem Spectre yang konon2 jadi buah mulut org ramai...Tak hebat mana pon but still ok...


Tak tau ending macam mana....sbbnya aku tertidor dalam panggung wayang...So,tak merasa la impak Goosebumps nya...


The Good Dinosaur nih not bad jugak...Ada moral disebalik ceritanya....Penuh warna-warni as usual...

Lamanya Tak Update...Hampir Bersawang...

Assalammualaikum dan salam sejahtera semua...

Rindunya nak update blog nih...Rasa macam dah lama kot tak update...Last year tahun yg agak mencabar bagi aku sbb aku diuji oleh Allah Yang Maha Penyayang....Alhamdulillah sangat2 sbb Allah uji aku...sebabnya...bukan semua makhlukNya akan diuji dengan ujian yang sama....Terlantar sakit almost a year sgt2 mencabar....Ingatan mati itu sentiasa wujud dlm diri...Ada hikmah actually semua itu...Alhamdulillah...

Just nak update sikit je hadiah2 yang menang...Actually banyak je yg dpt tapi...biasa la...mood malas tu tebal sgt...Hahahahahaha....


Produk penjagaan rambut daripada L'Oreal Professionnel worth RM200.00


Produk penjagaan kulit daripada Melvita bernilai RM 250.00


Produk penjagaan rambut daripada Redken bernilai RM 250.00


Set perfume Narciso Rodriguez bernilai RM400++.


Produk jagaan kulit Sothys bernilai RM1k++

PS : Semua hasil kemenangan daripada majalah-majalah dan juga website serta facebook.

Tuesday, February 11, 2014

Dah Lama Bebenor Tak Tengok Wayang Preview.

Assalammualaikum....

Semlm hari Selasa ( 11 Feb 2014 ),my housemate dpt 4 keping pas preview filem The Book Thief drpd majalah Expatriate Lifestyle.Pernah dengar tak nama majalah ni?Dia lebih kpd review tempat pelancongan,makan2 dan hotel2 kat Malaysia.Preview ini bermaksud memberi kpd peminat filem menjadi org yg pertama menontonnya sebelum ia ditayangkan secara umum di pawagam yg berdekatan.Masa collect tiket pada jam 8.30 mlm dan waktu tayangan plak jam 9.00 mlm.kitaorg ngam2 sampai jam 8.00 mlm.Kaunter tiket blom bukak then gi Mc Donald jap utk isi perot.Dah kenyang makan,kitaorg pon pegi la dkt kaunter utk amik tiket.Ngam2 bukak.Then kitaorg pon terus la stay kat situ.Duduk depan2 plak tu.So,org2 kat belakang tu ingat kitaorg beratur la kan....Panjang barisannnya.Hahahahahhaaha...Tepat jam 9.00 mlm,kami terus masuk ke hall 3 GSC Mid Valley.Mak aih.Sejuknya udara kt dlm tu.Seriously sejuk.Aku yg pakai blazer nih pon terasa kesejukannya.Ok la.Movie dah start...Then layan...In sinopsisnya...

The Book Thief.

Filem mengenai seorang perempuan muda yang bersemangat tinggi, Liesel Meminger yang telah menyaksikan kengerian Nazi Jerman sewaktu di bawah jagaan ibu bapa angkatnya. Gadis ini telah mencuri sebuah buku dan mula mengumpul buku-buku yang lain untuk belajar membaca sementara ibu bapanya telah menempatkan orang Yahudi di bawah tangga.


Poster Filem The Book Thief.


Sophie NĂ©lisse sbg Liesel Meminger.Rumah dah kena bom,still lg nmpk buku.


Kwn baik Liesel Meminger,Nico Liersch sbg Rudy Steiner....

Actually Liesel Meminger nih tak muda pon.Dia mcm budak2 lg.Backgroud dia masa Nazi dan penghapusan etnik Yahudi di Jerman.Ianya tak ditonjolkan sangat maybe kalau fakta salah,marah org Jerman.Cantik si Liesel Meminger nih.Mmmng cantik.Walaupon ceritanya jenis genre cerita berat,which is aku mmng tak pernah nak layan cerita2 mcm tu...tp The Book Thief sungguh aku suka.Aku bagi 4 bintang out of 5.Awesome..Suka sbb Liesel Meminger nih sukakan buku.Masa Nazi bakar,dia siap tunggu then curik sebuah.Dia mmng suka membaca.Ayah angkatnya sgt2 baik dan mak angkatnya suka membebel tp finally dia sayang dgn Liesel Meminger.Kwn baik dia meninggal masa perang.Begitu juga dgn mak dan ayah angkatnya.Part yg sgt meruntun jiwa.Akhirnya dia mencium juga kwn baik dia selepas meninggal.Sbbnya,kwn baik dia suka beat lumba lari.Kalau Liesel Meminger kalah,dia dpt cium Liesel Meminger.How sweet...Tp air mata aku tak jatuh semlm sbb sejuk sgt kat dlm hall tu sambil melawan kesakitan yg aku alami ini.So,bole la tgk kat pawagam apabila ditayangkan nanti pd 13hb Feb 2014.

Saturday, February 8, 2014

Pertama Kali Kena Masuk Wad.

Assalammualaikum....

28hb Januari aritu,aku pegi Hospital Kuala Lumpur (HKL).Sbbnya aku demam on and off dekat sebulan.Pelik kan...?Aku nih sebenar2nya tak suka nak gi hospital even klinik pon.Kalau general hospital lg aku tak suka actually.Sbbnya prosedur terlalu bnyk and everything kena buat sendiri.So,jam 9 pagi hari tu,selepas housemate aku yg baik hati drop aku kat HKL,aku terus pi ke ruang pendaftaran.Alhamdulillah prosesnya agak cepat dan aku just kena byr RM1 je sbb pertama kali dtg.Ntah la...Tak tau tu mmng bayaran yg dikenakan atau mmng bayaran pendaftaran.Tak pernah dtg HKL.So,dlm masa 20 minit,no. aku naik.Masuk la aku kat bilik no.7.As usual la...Doktor akan tanya sakit apa...Bla...bla...bla...Bila aku ckp yg aku demam almost sebulan,terperanjat dia.Terus ckp aku bakal kena masuk wad.Yes...My dream come true.Sbbnya aku pernah wish nak masuk wad seblom nih.Finally...Aku masuk jugak.Everything aku kena buat sendiri selepas tu.Doktor bg form suruh buat X-Ray,urin test,check gula dan check darah.Dekat sejam jugak la baru settle...Smpi aku berpeluh2 dan nak terlelap.Bila dah siap segala mala tu,aku pi blk bilik no.7 tu.Terus doktor suruh aku gi kaunter daftar masuk wad.Nightmare jugak...Hahahahahahha...Sbb apa,dorang bg aku ubat dan masukkan air melalui tgn...Oh ya Allah...Everything yg melibatkan jarum,aku mmng fobia...Mcm budak2 kan...?Hello...Sakit kot jarum nak dicucuk kat tangan kita....So,aku dimasukkan air.Mcm nih rupanya kena masuk air....Pandai pembantu perubatan tu cari urat kat tgn aku.Senang je dia cucuk...Sekejap dan tak brp nak sakit...Alhamdulillah...Pastu,abg driver dtg amik aku utk dibawa ke wad lelaki kat tingkat 3...Wad no. NW18A...Sehari je stay situ...Then kena pindah kat wad NW18B...Hari2 nurse akan check tekanan darah,bagi ubat apa ntah...pelik sbb kena buat mcm ubat kumur then baru telan dan masuk liquid antibiotik kat tgn aku.Proses masukkan liquid antibiotik tu mmng menyakitkan.Mmmng tak keruan gak masa mula2 masuk....Sbb bosan...Dengan makanan yg takde colours,air kosong and everything kosong la.Aku mmng makan tak abis plus...aku takleh bau nasi dan lauk2 lain...Mcm org pregnant plak...Aku asyik makan jambu batu asam boi je...Tu pon suruh housemate belikan.Alhamdulillah jugak sbb aku antara pesakit yg boleh bangun dan berjalan2 sana sini.Terima kasih pada kwn2 yg dtg melawat...Ramai jugak yg dtg...Terharu gila kot...Salah sorangnya kwn FB yg tak pernah jmp pon seblom nih...Rupa2nya dia tu lecturer kat tempat aku belajar dulu.Keciknya dunia....Terima kasih tak terhingga kepada Fadli Tazial dan Regeena Raudhah yg tak pernah jemu dtg tiap2 hari melawat aku.Terima kasih Kak Sue dan husband dtg melawat.Terima kasih jugak kpd Azmie Kamal,Mieroll Hakimi,Zack my housemate,Zack hubby Regeena Raudhah,Abot,Richard,Bella Baharom,Abg A.Y Ismail,Gee As-Salim,Ambran Bakar dan Shahliza Hasan.Terima kasih jugak kpd kwn2 compers yg tak jemu2 bg semangat dan berdoa.Walaupon kita jarang berjumpa,ukhwah yg terjalin sgt tinggi nilainya.Terima kasih banyak2 sbb doa kalian membuatkan aku sihat sehingga hari ini.Resultnya aku kena pi amik pada 24hb Februari ni.20hb Februari aku kena beri sampel yg bengkak kat leher nih kepada doktor pakar yg amat aku hangin seblom tu.Mcm tak reti buat kerja.Takpe la pengalaman aku jumpa doktor mcm tu.BTW,seminggu jugak la aku aku duduk wad.Sekian.

P/S : Aku sebenarnya tidak 100% sihat.Masih lg bengkak di bahagian leher.Apa2 pon,aku positif dengan penyakit yg Allah beri kat aku nih.

Monday, January 27, 2014

Aku Dah Kurus...Aku Nak Gemuk... :(

Assalammualaikum...

Mesti ingat aku diet bila baca tajuk entri nih kan...?Actually,aku kurus sebab sakit...Kwn2 aku semua tegur knp dah kurus dan tak kurang yg kata aku ok nmpk kurus...No..aku tak nak kurus sbb tak sihat...Aku lebih suka berisi tp sihat...Entri ini juga bukan untuk memohon atau menagih simpati,cuma ingin memberitahu bahawa satu2 penyakit tu akan memberi effect kepada tubuh badan kita...Sebelum nih aku notis berat badan aku dr 74 kg turun kpd 60 kg...Banyak tu...Aku bukan jenis manusia yg metabolismanya tinggi...Aku kuat makan apa...Cuma bila dah sakit nih,mkn pon tak brp nak...Tekak mcm2 nak makan itu ini,bila smpi depan hidung,jamah sesudu dua,terus berenti...Pelik kan...?Masa sakit ini juga la mcm2 benda terlintas aku nak makan...Contohnya,pulut mangga la...anggur hijau,anggur hitam,sambal sardin,tom yam dan yg tak pernah2 aku nak buat ialah minum air berkarbornat Fanta rasa oren...Aku lately jarang minum air2 mcm tu...Tetiba tekak terasa nak...Layan je la..Mesti tertanya2 apakah penyakit aku nih...?Doktor baru suspek aku kena tibi @ batuk kering @ Pulmonary Tuberculosis...Semua pelik sbb aku kan ada suntikan BCG...Baru stage 1 kalau betoi pon...Masih ada harapan utk pulih...Insya Allah...Aku actually positif je kalau kena sakit apa2 pon...Sbb sakit nih menghapus dosa2 kecik dan juga dugaan Allah untuk hamba2Nya..Setiap masa nak happy tak boleh la kan...?Tapi aku rindu dgn berat badan aku yg chubby...Semoga Allah makbulkan doa aku utk menjadi chubby semula dan memberi peluang kpd aku untuk mengingatiNya lagi...Insya Allah...Amin.....Doakan aku ya...