Google+ Followers

Wednesday, March 28, 2012

Pengubat stress dan penghibur dikala duka...



Namanya Baby...asalnya nak bagi nama dia GaGa...sbb aku suka Lady GaGa..Anak kucing nih aku jumpa masa nak bank-in kan duit utk mak aku kat Sunway Damansara...Kesian aku tgk...mcm lapar...Aku belikan dia makanan dan air...Ternyata la dia lapar dan haus...Aku tercari2 jugak takut2 la kucing nih ada org punya ke...Tak pasal2 la pulak aku dituduh mencuri...Memang takde sape2 yg punya...Aku amik la...Mula2nya mcm malas nak jaga...Tanya la kwn2 kot2 ada yg nak..Semua dah ada kucing katanya...So,aku decide bawak pi keje dulu...Ia tak bnyk karenah...Baik je...Kalau lapar dia akan bg signal...Dia akan gigit jari tgn aku...Now,dah nak masuk 1 bulan aku jaga dia...Nama Baby tu lekat dan kekal...Pandai buang air dlm bilik air...Tp satu la tak bole tahan...Memang perangai budak kecik kan...?Selagi tak puas bermain...dia tak akan tidur...Kadang2 sampai pukul 3,4 pagi dok melayan dia...Tapi tu la...Kalau dah sayang...kita ikut je rentaknya...Tu baru anak kucing...kalau anak sendiri agaknya..?Mesti aku sayang gila2 nih...




Yang nih namanya Bijon atau BIG JOHN...kucing jiran sebelah...tp dah mcm rapat dgn aku...selalu belikan dia makanan...selalu berbual2 dgn dia...( gila ke...? )...Bijon nih pon baik...dgr kata...pantang blk keje...nmpk je aku...tak payah panggil..terus je dtg...suka makan rumput di waktu pagi...aku la kena pungut2 rumput bg dia mkn...Hampir mati kena langgar...Aku yg trauma...tp Bijon nih pon trauma jugak...dia akan tunggu aku kat rumah tuan nya je...Takut nak melintas jalan...bagus la kan...?So,pagi2 aku la terpaksa melintas jalan pegi bg dia makan...Nih aku gelarkan kucing angkat aku....Aku selalu suruh Bijon doakan aku yang baik2 je...murah rezeki...

Hadiah Bulan Mac Versi Ke - IV



Preview screening wayang Wrath Of The Titans kat MBO Subang Parade....Cerita dia biasa je...




Hamper Bio-Essence sempena menghadiri press conference perkahwinan Scha dan Awal...Ya la...dorang kan jurucakap produk nih...Lebih RM100 gak nilainya...Suka la sleeping mask dia tu...



Preview screening Mirror Mirror kat GSC 1 Utama + character sticker + LED key chain...Key chain tu konon2 nya bernilai RM150...Perghhh...padahal cikai gila......Cerita yang nih best dan menghiburkan...Di olah balik dari cerita asal Snow White...Yang penting...Julia Roberts tetap cantik...

Tuesday, March 20, 2012



Preview screening tixs...Filem The Vow...Tak sangka filem nih sangat best...




The Hunger Games...Preview screening tix jugak...



Goodies daripada event Girl's Day Out...Pelik kan...?Lelaki yang join...Anjuran Bella NTV7...



Elaine Daly..salah seorang host event Girl's Day Out...Memang cantik dia nih..Deborah Henry dan Daphne Iking serta Lisa Wong pon ada...


Sticker yang kena tampal sbb nak bezakan antara guest dan org2 yg dtg tgk wayang kat e@Curve...

Thursday, March 15, 2012

Hadiah Bulan Mac Versi Ke - III


Jam Tangan Bonia Premio under my proxy...Worth RM1k++...Finally,dah lama wish nak dapat jam tangan...Dapat jugak...Bestnya..Alhamdulillah...


Syampu yang kali ke-2 dapat drpd jenama yg sama...Nilainya Rm90++....Lupa plak the exactly harga dia....Bersinar-sinar lah rambut aku selepas ini...

Tuesday, March 13, 2012

Hadiah Bulan Mac Versi Ke - II


First time menang daripada website Times Bookstore...John Carter merchandise...Maybe akan tengok kali ke-2 John Carter nih...sebabnya dapat 2 tiket lagi...Aku paling suka keychain dia...Nampak macam mahal...Terima kasih Times... :)


Ini pula baucer penginapan 2 hari 1 malam di Marriot Hotel Putrajaya...yang best tu...weekend stay beserta breakfast...dan dapat lagi satu baucer Dim Sum all you can eat...Hmmmm...bestnya... Thanks Expatriate Lifestyle...

P/S : Actually dapat hamper Harrod's...tp pihak Mongoose tukarkan kepada baucer nih...hmmmm....ok jugak...

Friday, March 9, 2012

Hadiah Bulan Mac Versi Pertama...


Produk Henry Cats & Friends bernilai RM319.00...Under my proxy name...Menang daripada majalah female isu Januari 2012....Ada beg yang sgt lawa bernilai RM175.00,mug bernilai RM42.00 ( biar betoi...) dan bantal yang sangat la lawa bernilai RM102.00...Alhamdulillah...


Hamper tisu bernilai RM200.00....Banyak gila la...Macam-macam jenis tisu yang ada...Jimat duit nak beli kitchen roll...Rezeki lagi...Alhamdulillah...

P/S : Seperti biasa la...Masih ada beberapa lagi hadiah yang belum dapat...Tetap sabar dan sabar menanti...

Wednesday, March 7, 2012

Terkini Untuk Bulan Mac 2012....


Dapat produk Suisse Programme bernilai RM 280,produk Caudalie bernilai RM 90 dan produk Sasa bernilai RM89.90...Dapat sempena ulang tahun ke 34 Sasa...


Produk Redken bernilai RM240....Menang daripada Men's Health....


Beg Tangan Paris Hilton bernilai RM299...Hasil tulisan terisar kat majalah EH! Julai 2011..


Bag pack Motorola sempena Peraduan Motorola / Milenie Muslim...Nilai...??? Tak tau..Priceless kot... :P


Baucer Koffee Tree Cafe....Nilai RM30...dapat daripada Maskulin...

Sorry terbalik plak...Tiket wayang preview cerita John Carter...4.5 bintang la...Dapat daripada tupai.com.my


Baucer Hush Puppies...Bernilai RM200...Dapat daripada Her World...


Produk Biother bernilai RM320...Menang daripada majalah CLEO....


Produk Aiken bernilai RM100...Banyak kan...?Memang la..Harga produk nih tak mahal pon kat pasaran...Puas hati....Dapat daripada majalah Cosmopolitan Malaysia...


Satu set barangan Act of Valor....Topi,novel,2 tixs dan baju...Nilainya...???? Tak tau la....Menang daripada majalah Hot.....

P/S : Masih ada 9 lagi hadiah yang belum dapat....

Sunday, March 4, 2012

Wayang-wayang pre-screening...

Filem This Means War...Sangat best...


The Rock dah pandai buat lawak dalam filem nih...Not bad...best jugak...


Ghost Rider...tak " kick " sangat kalau nak compare dgn yg 1st ...


Stereotaip Adam Sandler....Hmmmm...bole la...

Hadiah Terkini...




Baucer penginapan 2 hari 1 malam di Tiara Beach Resort Port Dickson...Terima kasih Asia Media TV...


Cover Iphone 4 kot...Filem Fright Night...Hmmmm...dapat nih je...?Ingat dapat la bathroom mat tu..Takpe la...Rezeki jugak tu... :)


Goodies Bag daripada Astro sempena Masterchef Malaysia....


Baucer Docker's...Dapat daripada Blu Inc sempena tangan nih rajin sangat menghantar surat pembaca...Alhamdulillah...Dah selamat pon digunakan...

Hamper Charles Worthington...adik-beradik Sam Worthington kah...?Nilai dia lebih RM200....Baunya sedap2...