Google+ Followers

Tuesday, February 11, 2014

Dah Lama Bebenor Tak Tengok Wayang Preview.

Assalammualaikum....

Semlm hari Selasa ( 11 Feb 2014 ),my housemate dpt 4 keping pas preview filem The Book Thief drpd majalah Expatriate Lifestyle.Pernah dengar tak nama majalah ni?Dia lebih kpd review tempat pelancongan,makan2 dan hotel2 kat Malaysia.Preview ini bermaksud memberi kpd peminat filem menjadi org yg pertama menontonnya sebelum ia ditayangkan secara umum di pawagam yg berdekatan.Masa collect tiket pada jam 8.30 mlm dan waktu tayangan plak jam 9.00 mlm.kitaorg ngam2 sampai jam 8.00 mlm.Kaunter tiket blom bukak then gi Mc Donald jap utk isi perot.Dah kenyang makan,kitaorg pon pegi la dkt kaunter utk amik tiket.Ngam2 bukak.Then kitaorg pon terus la stay kat situ.Duduk depan2 plak tu.So,org2 kat belakang tu ingat kitaorg beratur la kan....Panjang barisannnya.Hahahahahhaaha...Tepat jam 9.00 mlm,kami terus masuk ke hall 3 GSC Mid Valley.Mak aih.Sejuknya udara kt dlm tu.Seriously sejuk.Aku yg pakai blazer nih pon terasa kesejukannya.Ok la.Movie dah start...Then layan...In sinopsisnya...

The Book Thief.

Filem mengenai seorang perempuan muda yang bersemangat tinggi, Liesel Meminger yang telah menyaksikan kengerian Nazi Jerman sewaktu di bawah jagaan ibu bapa angkatnya. Gadis ini telah mencuri sebuah buku dan mula mengumpul buku-buku yang lain untuk belajar membaca sementara ibu bapanya telah menempatkan orang Yahudi di bawah tangga.


Poster Filem The Book Thief.


Sophie NĂ©lisse sbg Liesel Meminger.Rumah dah kena bom,still lg nmpk buku.


Kwn baik Liesel Meminger,Nico Liersch sbg Rudy Steiner....

Actually Liesel Meminger nih tak muda pon.Dia mcm budak2 lg.Backgroud dia masa Nazi dan penghapusan etnik Yahudi di Jerman.Ianya tak ditonjolkan sangat maybe kalau fakta salah,marah org Jerman.Cantik si Liesel Meminger nih.Mmmng cantik.Walaupon ceritanya jenis genre cerita berat,which is aku mmng tak pernah nak layan cerita2 mcm tu...tp The Book Thief sungguh aku suka.Aku bagi 4 bintang out of 5.Awesome..Suka sbb Liesel Meminger nih sukakan buku.Masa Nazi bakar,dia siap tunggu then curik sebuah.Dia mmng suka membaca.Ayah angkatnya sgt2 baik dan mak angkatnya suka membebel tp finally dia sayang dgn Liesel Meminger.Kwn baik dia meninggal masa perang.Begitu juga dgn mak dan ayah angkatnya.Part yg sgt meruntun jiwa.Akhirnya dia mencium juga kwn baik dia selepas meninggal.Sbbnya,kwn baik dia suka beat lumba lari.Kalau Liesel Meminger kalah,dia dpt cium Liesel Meminger.How sweet...Tp air mata aku tak jatuh semlm sbb sejuk sgt kat dlm hall tu sambil melawan kesakitan yg aku alami ini.So,bole la tgk kat pawagam apabila ditayangkan nanti pd 13hb Feb 2014.

1 comment:

  1. Assalamualaikum…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com .

    ReplyDelete