Google+ Followers

Wednesday, March 28, 2012

Pengubat stress dan penghibur dikala duka...



Namanya Baby...asalnya nak bagi nama dia GaGa...sbb aku suka Lady GaGa..Anak kucing nih aku jumpa masa nak bank-in kan duit utk mak aku kat Sunway Damansara...Kesian aku tgk...mcm lapar...Aku belikan dia makanan dan air...Ternyata la dia lapar dan haus...Aku tercari2 jugak takut2 la kucing nih ada org punya ke...Tak pasal2 la pulak aku dituduh mencuri...Memang takde sape2 yg punya...Aku amik la...Mula2nya mcm malas nak jaga...Tanya la kwn2 kot2 ada yg nak..Semua dah ada kucing katanya...So,aku decide bawak pi keje dulu...Ia tak bnyk karenah...Baik je...Kalau lapar dia akan bg signal...Dia akan gigit jari tgn aku...Now,dah nak masuk 1 bulan aku jaga dia...Nama Baby tu lekat dan kekal...Pandai buang air dlm bilik air...Tp satu la tak bole tahan...Memang perangai budak kecik kan...?Selagi tak puas bermain...dia tak akan tidur...Kadang2 sampai pukul 3,4 pagi dok melayan dia...Tapi tu la...Kalau dah sayang...kita ikut je rentaknya...Tu baru anak kucing...kalau anak sendiri agaknya..?Mesti aku sayang gila2 nih...




Yang nih namanya Bijon atau BIG JOHN...kucing jiran sebelah...tp dah mcm rapat dgn aku...selalu belikan dia makanan...selalu berbual2 dgn dia...( gila ke...? )...Bijon nih pon baik...dgr kata...pantang blk keje...nmpk je aku...tak payah panggil..terus je dtg...suka makan rumput di waktu pagi...aku la kena pungut2 rumput bg dia mkn...Hampir mati kena langgar...Aku yg trauma...tp Bijon nih pon trauma jugak...dia akan tunggu aku kat rumah tuan nya je...Takut nak melintas jalan...bagus la kan...?So,pagi2 aku la terpaksa melintas jalan pegi bg dia makan...Nih aku gelarkan kucing angkat aku....Aku selalu suruh Bijon doakan aku yang baik2 je...murah rezeki...

No comments:

Post a Comment