Google+ Followers

Saturday, January 31, 2009

Testing...Testing...Testing...

Finally,
Aku ada jugak blog setelah sekian lama aku berangan ingin memilikinya.Thanks to my lovely BUCUK a.k.a ToTo yang tidak tidur sehingga jam 5.10 a.m kerana melayan karenah aku ini.Kek kukus dan nescafe 'O' panas jadi penemannya.Walaupun kek kukus aku itu tidak la berapa nak menjadi,nampaknya ia berjaya juga dihabiskan.Rasanya?Chef Wan pasti menangis sebab sudah ada chef yang setaraf dengan beliau.Huhuhuhu...

Siang tadi aku belajar membuat sambal belacan resepi rahsia aku sendiri.Kenapa aku kata rahsia?Sebab,sebelum ini aku belum pernah membuatnya.Tidak sangka pula aku kali ini kerana sambal belacan rahsia aku itu menjadi dan rasanya...hmmmmmm...sehebat sambal belacan Mak Cik Banyak.Jangan tanya macam mana aku buat sambal belacan tu tau.Sebab aku sudah lupa apa yang aku masukan tadi.Bukan kedekut rahsia.Tapi aku ada sedikit masalah " SHORT TERM MEMORY LOST ".Nanti kalau ingat rahsianya,aku post dalam blog aku yang tersangat la vouge dan anggun ini.Aku juga akan sentiasa 'update'kan resepi-resepi rahsia aku sendiri yang mana aku sendiri yang 'alter'kannya dengan citarasa aku sendiri.Bosankah????

Hmmmm...aku ni sebenar-benarnya amat sukakan peraduan yang ada di Malaysia samada online ataupun tak online.Semua aku balun.Jika menang satu bonus,tak menang,aku tak kisah.Sebab itu adalah hobi aku sejak dari dalam kandungan mak aku lagi...Ada orang kata susah nak menang.Betul ke?Itu hanyalah pada pemikiran orang yang malas nak mencuba.Aku seringkali ambil kesempatan jika ada orang yang berfikiran " Ala...malas la nak masuk.Bukan menang pun."Bagus sangat pemikiran sebegini pada aku.Aku akan grab.Contoh paling mudah.Aku pernah suruh kawan-kawan aku join hantar contest yang mudah-mudah kat dalam majalah.Tahu apa jawapan mereka?TAK NAK!!!.Kalau katakan "TAK NAK" pada merokok aku accept la juga.Ini pada benda yang mudah nak dapat.Last-last aku masuk.Bila menang,diaorang sibuk nak apa yang aku menang.Jawapan aku senang sahaja..."MASUK LA SENDIRI.INGAT AKU MENANG NIH TAK PAKAI IDEA KE?????"Padan muka mereka-mereka semua.

Alamak....idea dah nak kering.Nanti la kita kongsi lagi apa-apa informasi terkini dan menarik.Yang pasti,aku nak jadikan blog aku nih satu motivasi untuk semua orang.Sekian..

1 comment: